- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το burrito είναι το πιο αγαπημένο μεξικάνικο street food μετά τα tacos. Είναι επίσης ένας φανταστικός τρόπος για να αξιοποιήσεις το κοτόπουλο και το ρύζι που σου έμεινε από την προηγούμενη μέρα. Ακολούθησε αυτή τη συνταγή και σε λίγα λεπτά θα έχεις ένα νόστιμο δείπνο για όλη την οικογένεια.
Burrito με κοτόπουλο, ρύζι και λαχανικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρύζι, το αλάτι, τον κόλιανδρο, ξύσμα από το lime και μία κουταλιά της σούπας από τον χυμό του και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά για περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο, το σκόρδο, ακόμη μία κουταλιά της σούπας χυμό lime και τη σάλτσα ντομάτας. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά του για 1-2 λεπτά. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Σε κάθε tortilla απλώνουμε ισόποσα τριμμένο τυρί, ρύζι, κοτόπουλο, πιπεριά, κρεμμύδι και μία κουταλιά sour cream στο κέντρο της. Διπλώνουμε το κάτω μέρος της tortilla σφιχτά πάνω από τη γέμιση, στη συνέχεια διπλώνουμε στα πλαϊνά και τυλίγουμε καλά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες tortillas, τις περνάμε ελαφρώς από το τηγάνι (ίσα-ίσα να λιώσει το τυρί), έπειτα τις κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε με guacamole (προαιρετικά) και ακόμη περισσότερη σάλτσα ντομάτας.