- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
H γαριδομακαρονάδα του καλοκαιριού
Η θαλασσινή μακαρονάδα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει όλες τις ορέξεις
Η γαρίδα δεν χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά. Μετά το μπάρμπεκιου, η θαλασσινή μακαρονάδα είναι από μόνη της το πιο κεφάτο πιάτο του καλοκαιριού, αυτό που συνδυάζει όλες τις ορέξεις, το ιώδιο, τη χαλαρή διάθεση της σαγιονάρας και την comfort θαλπωρή του υδατάνθρακα.
Συνταγή για γαριδομακαρονάδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε για μισό λεπτό το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το ταμπάσκο και το αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζουμε με το καπάκι αλλιώς η σάλτσα θα πιτσιλίσει παντού.
- Σε 20 περίπου λεπτά, όταν θα έχουν απορροφηθεί τα πολλά υγρά της ντομάτας ρίχνουμε τις γαρίδες, τις σκεπάζουμε με τη σάλτσα και τις μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, ποτέ παραπάνω διαφορετικά θα σφίξουν και θα χάσουν τη νοστιμιά τους.
- Βράζουμε τα λινγκουίνι, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε καλά στο τηγάνι με τη σάλτσα και τον μαϊντανό. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tips
*Όλη τη νοστιμιά σ’αυτή τη μακαρονάδα τη δίνουν τα κεφάλια. Οι περισσότεροι τις προτιμούν καθαρισμένες, οπότε μπορείτε να τις καθαρίσετε ωμές, να μαγειρέψετε τη σάλτσα μαζί με τα κεφάλια που θα αφαιρέσετε τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα, αφήνοντας μερικά για τους μερακλήδες που θα ρουφήξουν τη νοστιμιά τους.
*Μην μπείτε στον κόπο να τη φτιάξετε με ψιλές, κατεψυγμένες και καθαρισμένες γαριδούλες αν θέλετε έντονη γεύση. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε μερικές μαζί με τις υπόλοιπες.
*Η ελληνική ψιλή γαρίδα που κοστίζει 5 ευρώ το κιλό στη λαϊκή και στην κεντρική αγορά, είναι η καλύτερη.
*Για ένα τέλειο και οικονομικό αποτέλεσμα, μπορούμε να φτιάξουμε τη μακαρονάδα με μεσαίες γαρίδες και να προσθέσουμε μερικές τζάμπο για το εφέ.
*Αν τις καθαρίσουμε, αντί να πετάξουμε τα κελύφη και τα κεφάλια, μπορούμε να τα βράσουμε, να τα σουρώσουμε και να βράσουμε τα μακαρόνια στο ζουμί τους.