ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χυλοπίτες με ντοματίνια στο τηγάνι και στη στιγμή!

Ούτε κατσαρόλες, ούτε στραγγιστήρια, ούτε σοτάρισμα, όλα μαζί τρία σε ένα!

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χυλοπίτες με ντοματίνια στο τηγάνι και στη στιγμή!

Είχα δει το κόλπο στο you tube και το πέρασα για αστείο! Μακαρονάδα με όλα της τα υλικά στο τηγάνι. Ούτε κατσαρόλες, ούτε στραγγιστήρια, ούτε σοτάρισμα, όλα μαζί μπλουμ, τρία σε ένα! Το δοκίμασα και πιάνει! Και όχι μόνο αυτό αλλά ποτέ μου δεν έκανα τόσο δεμένη, τόσο μελωμένη σάλτσα. Λογικό αφού μ’ αυτή τη μέθοδο το άμυλο των ζυμαρικών δεν πετιέται στον νεροχύτη αλλά μένει να δέσει το όλο σετάκι σε ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να μαγειρέψετε οποιαδήποτε pasta, ναι και τα σπαγκέτι! 

Χυλοπίτες με ντοματίνια στο τηγάνι

  • 300-400 γρ. χυλοπίτες
  • 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στα 3
  • 1 φλ. κονκασέ
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • μπόλικο φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι-πιπέρι
  • Easy
  • 20
  • All
  • Κυρίως πιάτο
  • Μεσογειακή κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά.
  2. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό.
  3. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν τα υλικά μας, ανακατεύουμε και γενικά μέχρι να μαλακώσουν οι χυλοπίτες ανακατεύουμε συχνά.
  5. Μόλις γίνουν, ρίχνουμε τη μισή παρμεζάνα και τον βασιλικό, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  6. Σερβίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ