- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μια ονειρεμένη μακαρονο-ομελέτα που γίνεται σε ελάχιστο χρόνο, με δυό ντομάτες ή με τη χωριάτικη που μας περίσεψε από την προηγούμενη.
Πώς θα φτιάξεις τη μακαρονο-ομελέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες με τις πιπεριές και το σκόρδο, αλατίζουμε.
- Σοτάρουμε χωρίς να ανακατέψουμε πολύ, για 1-2 λεπτά. Δεν θέλουμε να μαραθούν τελείως οι πιπεριές και οι ντομάτες θέλουμε να βγάλουν το ζουμάκι τους και να μαλακώσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τη φέτα, τις ελιές, τον βασιλικό και τη ρίγανη, ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, τους προσθέτουμε αλατοπίπερο, ρίχνουμε τα σπαγγέτι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι. Μ’αυτόν τον τρόπο η ομελέτα φουσκώνει ωραία και γίνεται ζουμερή, χωρίς να μπούμε στην ταχυδακτυλουργική διαδικασία να τη γυρίσουμε κι από την άλλη. Όποιος τα καταφέρνει, τη γυρίζει με τον τρόπο του. Μόλις στερεοποιηθεί από πάνω το αβγό ίσα-ίσα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Για να μας βγει η ομελέτα ολοστρόγγυλη χωρίς να διαλυθεί, μόλις στερεοποιηθεί το αβγό από την κάτω πλευρά στο μάτι, τη μεταφέρουμε με το τηγάνι στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να στερεοποιηθεί το αβγό και στην επιφάνεια, για ελάχιστα λεπτά.
*Αν μας περίσεψε ντοματοσαλάτα από την προηγούμενη, δεν την πετάμε! Θα προσθέσουμε ντομάτα, θα την μεταφέρουμε στο τηγάνι και μ’αυτήν θα κάνουμε την ομελέτα μας.