- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η Amatriciana είναι από τις πιο κλασικές, κόκκινες σάλτσες της ιταλικής κουζίνας. Είναι πανεύκολη, πεντανόστιμη και πολύ γρήγορη. Τόσο γρήγορη που σε λιγότερο από μία ώρα θα έχεις έτοιμο ένα comfort food πιάτο για όλη την οικογένεια. Μπορείς να τη φτιάξεις σήμερα κιόλας.
Κλασική Amatriciana
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το guanciale και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Απομακρύνουμε από το τηγάνι και μεταφέρουμε το guanciale σε ένα πιάτο, όπου προηγουμένως έχουμε απλώσει χαρτί κουζίνας.
- Χαμηλώνουμε το μάτι στη χαμηλή θερμοκρασία και αργά ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη και το μπούκοβο. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια ένταση και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά.
- Απομακρύνουμε τα κλαδάκια της ρίγανης από τη σάλτσα. Κρατάμε το ¼ από το guanciale και το ¼ από το τυρί και ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά.
- Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα με τη βοήθεια μίας τσιμπίδας. Ανακατεύουμε μέχρι τα ζυμαρικά να σκεπαστούν από τη σάλτσα. (Σημείωση: αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή και θέλουμε να την αραιώσουμε, ρίχνουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά).
- Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας τα πιάτα με το guanciale και το τυρί που έχουμε κρατήσει και μια έξτρα δόση μπούκοβο (προαιρετικά).