- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ριζότο κολοκύθας με φασκόμηλο
Ένα νόστιμο χορτοφαγικό πιάτο για να ξεφύγουμε λίγο από τα πολλά κρεατικά
Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι γιορτές πέρασαν, εμείς φάγαμε το σύμπαν, και αυτή τη στιγμή δεν θέλουμε να ξαναδούμε κρέας για τις επόμενες εβδομάδες. Να λοιπόν μία veggie συνταγή για ωραίο χυλωμένο ριζότο με ψητή κολοκύθα και αρωματικό φασκόμηλο… Θα το ευχαριστηθούν όλοι!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον πουρέ κολοκύθας:
- Ψήνουμε την κολοκύθα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για μισή ώρα.
- Βάζουμε την ψημένη κολοκύθα μέσα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν λείος πουρές. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Για το ριζότο:
- Ζεσταίνουμε τον ζωμό ή το νερό και το κρατάμε ζεστό σε όλη τη διάρκεια της παρασκευής.
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το γυαλίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά τον ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας και περιμένουμε να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναρίξουμε.
- Όταν το ρύζι είναι μισοψημένο, προσθέτουμε τον πουρέ της κολοκύθας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να χυλώσει.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, και το φασκόμηλο.