ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς θα φτιάξεις σπιτική πίτσα με ρόκα στη… ζύμη!

Μια τέλεια συνταγή για πίτσα με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και φρέσκια μοτσαρέλα

3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πίτσα με ζύμη από ρόκα
  • 3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

συνταγή είναι του Νίκου Αργυρόπουλου (@pizzachefargy)

Στη ζύμη της πίτσας μας σήμερα θα προσθέσουμε ρόκα για να της χαρίσουμε ένα υπέροχο ανοιχτό πράσινο χρώμα και μοναδικά αρώματα που ταιριάζουν με τα υπόλοιπα υλικά της. Αν η ρόκα δεν είναι η αγαπημένη σας, μπορείτε εναλλακτικά να προσθέσετε φρέσκο βασιλικό ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

*H επαφή του Νίκου Αργυρόπουλου με την πίτσα ξεκίνησε το 2010 όταν βρέθηκε στην Ιταλία για να παρακολουθήσει σεμινάρια πίτσας. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλές πιτσαρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία. Σήμερα συνεχίζει να εργάζεται ως Pizza Chef, αλλά η μεγάλη του αγάπη για την πίτσα τον οδήγησε τον Μάρτιο του 2020 στη δημιουργία καναλιού στο You Tube με το όνομα Pizza Chef Argy. Είναι ένα κανάλι αποκλειστικά για την πίτσα όπου ο επισκέπτης θα βρει διάφορα είδη ζύμης, εύκολες συνταγές και online μαθήματα για το πώς μπορεί να κάνει νόστιμες πίτσες και να αναπτύξει τις γνώσεις και τις ικανότητες του στο αντικείμενο ακόμα περισσότερο. Οι συνταγές του είναι δημοσιευμένες σε περιοδικά μαγειρικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Μπορείτε να βρείτε τον Νίκο Αργυρόπουλο στο Instagram (@pizzachefargy) και στο You Tube (Pizza Chef Argy).

Συνταγή για πίτσα με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα, φρέσκια μοτσαρέλα και ρόκα στη ζύμη

Πίτσα με ζύμη από ρόκα
Υλικά για μία πίτσα 33εκ.

Υλικά για τη ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 650ml νερό
  • 2γρ. ξηρή μαγιά
  • 35γρ. αλάτι
  • 20ml ελαιόλαδο

Υλικά για την πίτσα:

  • 1 μπαλάκι φρέσκια μοτσαρέλα (κομμένο σε λωρίδες)
  • 200γρ. mix τυριών (goudamozzarella)
  • 10 λιαστές ντομάτες liasto
  • 200γρ. φιλέτο κοτόπουλο (σε μικρά κομματάκια)
  • 12 μοτσαρελίνια mini
  • Φρέσκια ρόκα (όση θέλετε)
  • Medium
  • 120+
  • All
  • Κυρίως πιάτο
  • Ιταλική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση για τη ζύμη:

  1. Από τα 650ml νερού βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα 150ml μαζί με τα 20ml ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ρόκα (20γρ. περίπου) και μπλεντάρουμε. Το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε τα 500ml νερό στο ζυμωτήριο ή στο mixer.
  3. Aνακατεύουμε τη μαγιά μαζί με το αλεύρι και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα στο ζυμωτήριο.
  4. Μετά από 4-5 λεπτά προσθέτουμε το αλάτι μας και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μας.
  5. Αφού περάσουν 3-4 λεπτά και η ζύμη μας αρχίζει να σχηματίζεται ρίχνουμε το μίγμα μας με το νερό, το ελαιόλαδο και τη ρόκα.
  6. Αφού η ζύμη μας τυλιχθεί στο γάντζο και είναι αφράτη και έτοιμη, τη βγάζουμε και τη σχηματίζουμε σε μια μπάλα.
  7. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  8. Μετά από 30 λεπτά την ξανασχηματίζουμε σε μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα 20 λεπτά.
  9. Κόβουμε και δημιουργούμε 4 μπάλες των 410-420 γραμμαρίων.

Tip 1: Χρησιμοποιούμε γάντι κατά το ζύμωμα για να μην κολλάει η ζύμη στο χέρι μας σε περίπτωση που ζυμώνουμε στο χέρι

Συνολικός χρόνος ζυμώματος: 12-14 λεπτά

Σημείωση: Το καλύτερο είναι να αφήσουμε τις μπάλες 1 με 2 ώρες εκτός ψυγείου και ύστερα να τις βάλουμε στο ψυγείο και να ακολουθήσουμε μια κρύα ωρίμανση για 24 με 48 ώρες. Αν πάλι βιαζόμαστε, μπορούμε να τις αφήσουμε εκτός ψυγείου για 3 με 4 ώρες και να ξεκινήσουμε να κάνουμε την πίτσα μας την ίδια ημέρα.

Πίτσα με ζύμη από ρόκα

Εκτέλεση για την πίτσα:

  1. Ανοίγουμε τη ζύμη στο ταψί μας και προσθέτουμε το mix τυριών.
  2. Ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου για 7-8 λεπτά, πάνω κάτω αντίσταση μέχρι να ψηθεί η πίτσα μας από κάτω.
  3. Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και προσθέτουμε το κοτόπουλο και τη φρέσκια μοτσαρέλα.
  4. Ψήνουμε στο μεσαίο τμήμα του φούρνου μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να αποκτήσει η κρούστα μας το χρυσαφένιο καλοψημένο χρώμα (για άλλα 7-8 λεπτά).
  5. Κόβουμε σε 8 κομμάτια την πίτσα μας και προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, την ρόκα και τα μοτσαρελίνια.

Tip 2: Πώς μαγειρεύουμε το κοτόπουλο (σε 12 λεπτά)

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες και τις τοποθετούμε στο τηγάνι μας μαζί με αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο νερό και ελαιόλαδο. Δυναμώνουμε την ένταση της θερμοκρασίας στο μέγιστο και καλύπτουμε με ένα καπάκι το τηγάνι μας. Μετά από 7-8 λεπτά τσεκάρουμε αν έχει ψηθεί το κοτόπουλο στο εσωτερικό του και αφαιρούμε το καπάκι για να εξατμιστεί η υγρασία. Έπειτα χαμηλώνουμε την ένταση της θερμοκρασίας στο μισό και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα εξωτερικά το κοτόπουλο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το βίντεο της συνταγής:

Συνταγή για Πίτσα με Πέστο Ρόκας στην Ζύμη../PizzaChefArgy

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ