Νατάσσα Καρυστινού
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το χούμους είναι τόσα πολλά παραπάνω από ένα ντιπ! Το αλείφεις, το χρησιμοποιείς ως καρύκευμα, φτιάχνεις μαζί του υπέροχα σάντουιτς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δεκάδες τρόπους – και ένας από αυτούς είναι να γίνει η βάση για μια τέλεια σάλτσα μακαρονάδας. Πρόσθεσε φέτα, ελιές και έτοιμες, ψητές κόκκινες πιπεριές και μέσα σε λίγα λεπτά έχεις έτοιμο το δείπνο όλης της οικογένειας. Και το καλύτερο; Το μόνο συστατικό αυτής της συνταγής που χρειάζεται μαγείρεμα είναι τα… ζυμαρικά!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά δύο λεπτά λιγότερα από ό,τι λέει η συσκευασία τους, φροντίζοντας να κρατήσουμε ¼ φλιτζανιού από το νερό τους. Αφήνουμε στην άκρη.
- Από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια παίρνουμε ακόμα ½ φλιτζάνι και το ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ μαζί με το χούμους και αρκετό μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μείγμα με το χούμους και αφήνουμε τα ζυμαρικά να σιγοβράσουν σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας απαλά μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να γίνεται πιο πυκνή και να σκεπάζει τα ζυμαρικά – θα χρειαστούν περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ¼ του φλιτζανιού από το νερό που έχουμε κρατήσει εάν η σάλτσα δέσει, πριν μαγειρευτούν τα ζυμαρικά.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις πιπεριές Φλωρίνης, τις ελιές, τη φέτα και τον βασιλικό.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.