Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα αβοκάντο πλέον στην Κρήτη υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις αυλές σαν τον… βασιλικό! Οπότε έκανα μία επιδρομή στα δέντρα της αυλής μου και έπειτα έφτιαξα αυτή την (εκπληκτική) μακαρονάδα! Όπου βλέπεις lime το λέμε και μοσχολέμονο εδώ στο χωριό!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλατίζουμε. Όταν κοχλάσει το νερό μας, ρίχνουμε και βράζουμε τα μακαρόνια μας.
- Για να φτιάξουμε την κρέμα αβοκάντο, αναμειγνύουμε το αβοκάντο, τον βασιλικό, το σκόρδο και τον χυμό lime και λεμονιού στο multi.
- Βάζουμε αλατοπίπερο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε στο multi μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την κρέμα αβοκάντο και αν χρειαστεί (αν είναι πολύ πηχτό δηλαδή) βάζουμε και λίγο νερό από τα μακαρόνια μας.
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξύσμα λεμονιού, lime καιιιιι σερβίρουμε!