- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η γλύκα από τις μελιτζάνες και τα καραμελωμένα κρεμμύδια, η ασύγκριτη μυρωδιά του σκόρδου, η δροσιά του φρέσκου βασιλικού… Αυτή η μακαρονάδα συνδυάζει απλά υλικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από νόστιμο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μια κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μέτρια θερμοκρασία.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια (μπρινουάζ) και μόλις ζεσταθεί το λάδι, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι οι μελιτζάνες να μαγειρευτούν ελαφρώς.
- Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας βγάζουμε τις μελιτζάνες από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
- Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις τα κρεμμύδια μαλακώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο, την τριμμένη ντομάτα, το φύλλο δάφνης και αλατοπιπερώνουμε.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και τις μελιτζάνες και μαγειρεύουμε για ακόμα 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε, περιχύνοντας τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά και γαρνίροντας με τον φρέσκο βασιλικό.