- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μια καλοκαιρινή μακαρονάδα οφείλει να είναι απλή και φρέσκια, ιδανικά φτιαγμένη με λαχανικά κατευθείαν από τον κήπο ή το μανάβικο. Οπότε, χρησιμοποιείστε ολόφρεσκα υλικά και προσπαθήστε να βρείτε καλής ποιότητας ρικότα – τα καλής ποιότητας υλικά κάνουν όλη τη διαφορά σε αυτό το πιάτο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (φροντίζοντας να κρατήσουμε ½ φλιτζάνι από το νερό τους), σουρώνουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει (περίπου για 5-8 λεπτά). Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας περιστασιακά για ακόμα 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ ρίχνουμε σε ένα multi το σκόρδο, τον βασιλικό, λίγο αλάτι και 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
- Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό που έχουμε κρατήσει από τα μακαρόνια, τη ρικότα, το μπούκοβο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. (Σε αυτό το σημείο πρέπει να έχει δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη). Προσθέτουμε την πάστα με τον βασιλικό μαζί με την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε αμέσως κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη ακόμα τριμμένη παρμεζάνα.