ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ταλιατέλες με πέστο παντζαριού

Μια πανεύκολη και νόστιμη μακαρονάδα!

ioanna-stamoulou.jpg
Sweetly / Ιωάννα Σταμούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταλιατέλες με πέστο παντζαριού

Ποιος είπε πως τα παντζάρι είναι μόνο για σαλάτες; Γίνονται κι άλλα υπέροχα πράγματα, μεταξύ των οποίων και ζηλευτή μακαρονάδα. Η οποία πρώτα κλέβει το μάτι με το εκθαμβωτικό της χρώμα κι ύστερα σε κερδίζει με τη γεύση της. Γίνεται πανεύκολα μέσα σε ελάχιστο χρόνο και με όποιο ζυμαρικό έχεις διαθέσιμο στο ντουλάπι.

Υλικά για 5 άτομα:
  • 1 πακέτο ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
  • αλάτι

Για το πέστο παντζαριού:

  • 500γρ. βρασμένα και καθαρισμένα παντζάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 15γρ. ξύδι βαλσαμικό
  • 15γρ. πετιμέζι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και χυμό από το μισό
  • 50γρ. φιστίκια κελυφωτά
  • τριμμένο τυρί πικάντικο
  • 1 χουφτίτσα φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • Τυρί τριμμένο
  • Μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Φιστίκια κελυφωτά κοπανισμένα
  • Easy
  • 30
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πρώτα ετοιμάζουμε το πέστο του παντζαριού. Αν το φτιάξουμε σε μικρό πολυμιξεράκι μοιράζουμε τα υλικά σε δυο δόσεις. Κόβουμε τα παντζάρια σε μικρότερα κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε. Τσεκάρουμε τη γεύση και προσθέτουμε ό,τι μας λείπει.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας μέσα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει μέχρι να μαγειρευτούν αλ ντέντε. Προσοχή, ο προτεινόμενος χρόνος πάνω στο πακέτο είναι μεγάλος κάποιες φορές κι επειδή θέλουμε να δουλέψουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα, υπάρχει κίνδυνος να μας λασπώσουν στο τέλος.
  3. Τα στραγγίζουμε λοιπόν όσο είναι αλ ντέντε, κρατώντας και λίγο από το νερό τους.
  4. Τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα μαζί με το μεγαλύτερο μέρος από το πέστο, λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και λίγο από το νερό των ζυμαρικών. Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και να δέσει η σάλτσα με τα ζυμαρικά.
  5. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα. Προσθέτουμε μαϊντανό, έξτρα τυρί και έξτρα φιστίκια πριν σερβίρουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ