- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αν σκέφτεσαι να φτιάξεις σπιτική πίτσα, αλλά δεν έχεις αρκετό χρόνο ή υλικά ή την υπομονή να περιμένεις να ξεκουραστεί το ζυμάρι, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου! Δεν χρειάζεται μαγιά, δεν χρειάζεται ζύμωμα, ούτε είναι απαραίτητο να περιμένεις ώρες μέχρι να φουσκώσει η ζύμη. Απλώς ανακατεύεις τα δύο υλικά και σε 20 λεπτά απολαμβάνεις τη δική σου σπιτική πίτσα!
Η συγκεκριμένη ζύμη δεν βγαίνει ούτε πολύ λεπτή, ούτε πολύ παχιά, είναι κάπου στη μέση. Φυσικά δεν δίνει το ίδιο αποτέλεσμα με τις εξειδικευμένες συνταγές για πίτσα, αλλά… είπαμε ότι είναι έτοιμη σε λιγότερο από 20 λεπτά;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C και αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 30εκ. με ελαιόλαδο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε τα υλικά με μία σπάτουλα σιλικόνης. Αν χρειαστεί, πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας, δεν χρησιμοποιούμε μίξερ. Εάν η ζύμη κολλάει, προσθέτουμε ακόμα ¼ φλιτζανιού αλεύρι.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας, σχηματίζοντας μια μικρή «ράχη» στις άκρες.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά.
- Βγάζουμε τη ζύμη από τον φούρνο και μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 200°C.
- Τοποθετούμε πάνω στη ζύμη τα υλικά της αρεσκείας μας (π.χ. σάλτσα, τυρί, πεπερόνι).
- Ψήνουμε πάλι την πίτσα για ακόμα 6-8 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη.
- Απομακρύνουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.