Πρώτη μέρα καραντίνας και χρειαζόμαστε κάτι να μας ανεβάσει τη διάθεση. Τίποτα καλύτερο από ένα πιάτο αχνιστής μακαρονάδας, με λουκάνικα, σπανάκι και ντοματίνια. Θα το φτιάξεις γρήγορα, θα το απολαύσεις μέχρι την τελευταία του μπουκιά και θα ξεχάσεις -σχεδόν- τα πάντα…
Συνταγή για μακαρονάδα με λουκάνικο και σπανάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο τον χρόνο που αναγράφει η συσκευασία τους και φροντίζουμε να κρατήσουμε λίγο από το νερό τους (περίπου 1 κούπα) πριν τα σουρώσουμε.
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το λουκάνικο.
- Μόλις τσιγαριστεί καλά το λουκάνικο, απ’ όλες τις πλευρές προσθέτουμε τη μελιτζάνα, τα ντοματίνια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τον πελτέ ντομάτας, τον σοτάρουμε για 1-2 λεπτά κι έπειτα ρίχνουμε και το νερό που έχουμε κρατήσει από τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει (θα χρειαστεί περίπου 10-15 λεπτά).
- Μόλις η σάλτσα αρχίσει να δένει, προσθέτουμε το σπανάκι και το μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά, και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέσα στη σάλτσα για 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως σε βαθύ πιάτο.
Tip: Στη συγκεκριμένη συνταγή ταιριάζουν πολύ και τα ζυμαρικά ολικής άλεσης. Στην περίπτωση, ωστόσο, που τα προτιμήσετε, μην προσθέσετε στη σάλτσα το νερό από τον βρασμό τους. Αντίθετα, αντικαταστήστε το με νερό από τη βρύση.