- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
To Mac n’ Cheese είναι η εκδοχή των Αμερικάνων για… μακαρόνια με τυρί και πιθανότατα το υψηλότερο σε κατανάλωση πιάτο στην Αμερική. Όπως σχεδόν κάθε τι στην αμερικάνικη κουζίνα χαρακτηρίζεται από το επίρρημα «πολύ». Πολύ τυρί, πολύ γάλα, πολύ μακαρόνι, πολύ όλα! Με άλλα λόγια πολύ νόστιμο, πολύ γρήγορο (και πολύ θερμιδοφόρο επίσης, αλλά ποιος μετράει;).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα, να δέσουν τα δύο υλικά μαζί (δηλαδή φτιάχνουμε roux).
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα, ενώ ταυτόχρονα προσθέτουμε το νερό, το φρέσκο γάλα και το εβαπορέ. Προσοχή: Προσθέτουμε τα υγρά πολύ σιγά και σταματάμε κάθε τόσο, περιμένοντας να ενσωματωθούν στο μείγμα, ενώ παράλληλα δεν σταματάμε να χτυπάμε με το σύρμα.
- Μόλις ενσωματώσουμε όλα τα υγρά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και αυξάνουμε τη θερμοκρασία στο υψηλό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας κάθε τόσο για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια.
- Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε ξανά τη θερμοκρασία σε μέτρια ένταση και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας περιστασιακά για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente.
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και προσθέτουμε σταδιακά όλο το τυρί σε τρεις δόσεις. Κάθε φορά που προσθέτουμε τυρί, ανακατεύουμε καλά, φροντίζοντας να λιώσει καλά πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση.
- Σερβίρουμε αμέσως (και προαιρετικά με λίγο μπέικον στην κορυφή)!