- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τα ντοματίνια κονφί είναι μια απλή (και για αυτό υπέροχη) παρασκευή, που εδώ τη χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε μια εύκολη μακαρονάδα, αλλά στα αλήθεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δεκάδες τρόπους. Μπορούμε, για παράδειγμα, να δημιουργήσουμε πεντανόστιμες μπρουσκέτες ή σάντουιτς, να νοστιμέψουμε τον κιμά μας, να τα προσθέσουμε σε ένα μοσχαράκι κοκκινιστό ή γενικότερα σε οποιοδήποτε φαγητό με κόκκινη σάλτσα. Είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξουμε (απλά βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία) και μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε για καιρό, αν απλά τα βάλουμε σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς (με την προϋπόθεση να καλύπτονται πλήρως από το λάδι τους).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα ντοματίνια κονφί:
- Σε ένα ταψί απλώνουμε τα ντοματίνια, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε στο ταψί το σκόρδο (ολόκληρες τις σκελίδες), το δεντρολίβανο και το θυμάρι.
- Ψήνουμε στους 150°C για 1:00 ώρα.
Για τη μακαρονάδα:
- Στο εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε, φροντίζοντας όμως να κρατήσουμε μία κούπα από το νερό τους.
- Μόλις ψηθούν τα ντοματίνια, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του λαδιού από το ταψί κατευθείαν σε ένα τηγάνι. (Προσοχή: δεν πετάμε το υπόλοιπο λάδι. Θα το χρησιμοποιήσουμε κι αυτό στη συνέχεια). Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
- Παίρνουμε τις σκελίδες σκόρδου από το ταψί, τις ρίχνουμε κι αυτές στο τηγάνι και τις λιώνουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μισά ντοματίνια. Τα πιέζουμε με μια κουτάλα, να βγάλουν τα ζουμιά τους και ρίχνουμε το νερό από τα μακαρόνια που έχουμε κρατήσει, μαζί και τα μακαρόνια. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι από τα ντοματίνια, τον βασιλικό και τέλος την παρμεζάνα (ή το πεκορίνο).
- Σερβίρουμε, τοποθετώντας τα υπόλοιπα ντοματίνια που μας έχουν μείνει πάνω από τα μακαρόνια.