- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το εστιατόριο Κυβέλη στην πλατεία Αγίου Γεωργίου είναι ένα από τα νoστιμότερα μυστικά της Κυψέλης. Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής ξέρουν ότι εδώ θα βρουν περίπου τα άπαντα της ελληνικής κουζίνας, μαγειρεμένα με μεράκι και φροντίδα. Μέχρι να ξανασυναντηθούμε, όμως, στα ηλιόλουστα τραπέζια της Κυβέλης ας φτιάξουμε αυτή την υπέροχη νηστίσιμη συνταγή για γεμιστά καλαμάρια που μας έδωσε ο σεφ του εστιατορίου Γιώργος Κόντας.
Ο σεφ Γιώργος Κόντας από το εστιατόριο Κυβέλη μας δίνει τη συνταγή για γεμιστό καλαμάρι με πλιγούρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα καλαμάρια εσωτερικά
- Αποσπάμε το κεφάλι και κόβοντας πετάμε από το ύψος των ματιών και κάτω, αφαιρούμε το δόντι και ψιλοκόβουμε
- Αποσπάμε τα ουριαία πτερύγια και τα ψιλοκόβουμε
- Σοτάρουμε σε τηγάνι τα ψιλοκομμένα κεφάλια και πτερύγια σε ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδακι και τα σκόρδα
- Ρίχνουμε το πλιγούρι, τη φρέσκια ρίγανη, το μαύρο σουσάμι και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε τον ανθό αλατιού και φρέσκο πιπέρι
- Προσθέτουμε το ζεστό νερό, το σαφράν και καλύπτουμε το τηγάνι με καπάκι.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το πλιγούρι να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα
- Γεμίζουμε με το μείγμα τα καλαμάρια και κλείνουμε στην άκρη περνώντας μία οδοντογλυφίδα ζικ-ζακ
- Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το καλαμάρι γυρνώντας το ώστε να ψηθεί από όλες τις πλευρές.
- Κόβουμε σε ροδέλες και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο