- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Γίνεται να φτιάξεις μια τέλεια μακαρονάδα χρησιμοποιώντας ένα μόνο σκεύος και μόλις 20 λεπτά από τον χρόνο σου; Γίνεται και είναι η ιδανική λύση αν βιάζεσαι ή δεν σου αρέσει να περνάς και πολύ χρόνο στην κουζίνα. Με αυτή τη συνταγή δεν χρειάζεται καν να σουρώσεις τα ζυμαρικά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι μαζί με τα λουκάνικα και τσιγαρίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτούν τα λουκάνικα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τη ρίγανη και σοτάρουμε για 1 ακόμη λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το νερό, τις πένες και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι, χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν οι πέννες.
- Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού.
- Προσθέτουμε το βασιλικό, το πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι. Σερβίρουμε αμέσως.