Όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο, θες κάτι νόστιμο, ελαφρύ και γρήγορο. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μία καλοκαιρινή μακαρονάδα με κολοκυθάκια, βασιλικό και ρικότα;
Pasta με κολοκύθι, ρικότα και βασιλικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, φροντίζοντας να κρατήσουμε ένα φλιτζάνι από το νερό τους.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό που έχουμε κρατήσει από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά, έπειτα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού.
- Απλώνουμε τη ρικότα πάνω από τα ζυμαρικά και γαρνίρουμε με τον φρέσκο βασιλικό. Σερβίρουμε αμέσως.