Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει για το θρυλικό Mac n Cheese; Είναι ο ορισμός του comfort food. Αυτή είναι η στιγμή να το φτιάξεις μόνος σου. Υποσχόμαστε ότι θα είναι το καλύτερο του κόσμου. Κυρίως γιατί έχουμε τη συνταγή που θα το εξασφαλίσει αυτό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
- Για την τραγανή επικάλυψη:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι (κατάλληλο για φούρνο) λιώνουμε 2 κ. σ. βούτυρο σε μέτρια ένταση. Προσθέτουμε το τρίμμα φρυγανιάς, ανακατεύουμε μέχρι να καλύψουν όλη την επιφάνια και να αποκτήσουν μια χρυσαφένια απόχρωση. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Για τη σος:
- Λιώνουμε το ¼ του φλιτζανιού από το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάραμε μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1 λεπτό). Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ταυτόχρονα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για τουλάχιστον 2 λεπτά. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του ματιού στο χαμηλό. Σιγά σιγά προσθέτουμε 4 φλιτζάνια γάλα (περίπου ¼ του φλιτζανιού κάθε φορά), ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και απομακρύνουμε από τη φωτιά όταν η σάλτσα αρχίζει να πήζει.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έπειτα το ενσωματώνουμε στη λευκή σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τσένταρ, τα ¾ του φλιτζανιού από την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσουν όλα τα τυριά. Ρίχνουμε τη σος πάνω από τα ζυμαρικά φροντίζοντας να καλυφθούν πλήρως.
- Πασπαλίζουμε με το μείγμα από το τρίμμα φρυγανιάς και το βούτυρο και με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά.
- Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρουμε.