Μερικές φορές δεν θες να μαγειρέψεις. Για αυτές τις φορές υπάρχει αυτή η συνταγή. Νόστιμη, εύκολη, γρήγορη, μα πάνω απ’ όλα στοργική.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε στο νερό τις παπαρδέλες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε περίπου για 2 λεπτά.
- Έπειτα σουρώνουμε και επιστρέφουμε τις παπαρδέλες και τον αρακά στη ζεστή κατσαρόλα μαζί με 1 κ. σ. βούτυρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε άλλη μία κ. σ. βούτυρο.
- Ρίχνουμε το λουκάνικο και μαγειρεύουμε περιστασιακά για περίπου 5 λεπτά.
- Απομακρύνουμε το λουκάνικο από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την υπόλοιπη 1 κ. σ. βούτυρο. Όταν λιώσει ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά περίπου για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάχανο σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια.
- Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για περίπου 10 λεπτά.
- Τέλος, προσθέτουμε τον αρακά, τις παπαρδέλες και το λουκάνικό. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Σερβίρουμε αμέσως.