- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αν το cheeseburger ήταν σπαγγέτι, θα είχε ζουμερό κιμά και λιωμένο τσένταρ να ξεχειλίζει από παντού. Σου δίνουμε αυτή τη συνταγή με τη συμβουλή να την απολαύσεις υπεύθυνα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Αλείφουμε ένα ταψάκι μεγέθους 30Χ20 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αφού τα σουρώσουμε, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Στο εντωμεταξύ χύνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε τον κιμά, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τσιγαρίζουμε τον κιμά για 5 λεπτά περίπου και ύστερα τον ρίχνουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου για 6 λεπτά.
- Ύστερα ρίχνουμε τα λαχανικά στο μπολ με τα ζυμαρικά και τον κιμά.
- Τέλος προσθέτουμε στο μπολ τις πίκλες και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
- Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με τον πελτέ σκόρδου και το cottage cheese.
- Στο ταψί, που έχουμε προηγουμένως αλείψει με ελαιόλαδο, απλώνουμε το ¼ του φλιτζανιού από τη μαρινάρα.
- Έπειτα, απλώνουμε το μισό μείγμα με τα μακαρόνια στο ταψί. Πάνω από τα ζυμαρικά απλώνουμε το μείγμα με το τυρί κρέμα.
- Από πάνω καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα ζυμαρικών και το βούτυρο.
- Τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρινάρα από πάνω και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ και τη μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στον φούρνο ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Απομακρύνουμε από τον φούρνο και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.