- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αν αγαπάς τις γλυκόξινες (και λίγο καυτερές) γεύσεις που χαρακτηρίζουν τις περισσότερες κινέζικες συνταγές, θα λατρέψεις και αυτήν. Πανεύκολη, γρήγορη (γίνεται μόλις σε 20’) και τόσο νόστιμη που νικάει και το κινέζικο της γειτονιάς σου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το σησαμέλαιο με την πάστα τσίλι και το μέλι. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση. Σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Τσιγαρίζουμε για 5 ακόμα λεπτά και απομακρύνουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο ακόμα ελαιόλαδο και αυξάνουμε τη θερμοκρασία.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα φασολάκια και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να το κοτόπουλο να μαγειρευτεί καλά.
- Τέλος ρίχνουμε τη σος, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει για λίγα ακόμα λεπτά.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και αφήνουμε να περάσουν τουλάχιστον 5 λεπτά πριν σερβίρουμε, έτσι ώστε να πήξει λίγο η σος.
- Σερβίρουμε τρίβοντας λίγο κάσιους πάνω από το πιάτο.