- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το ελαφρύ άρωμα του λεμονιού σε αντιδιαστολή με τη γήινη γεύση των σπαραγγιών. Και έπειτα έρχεται η παρμεζάνα…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ζωμό και τον αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Σε ένα άλλο, μεγαλύτερο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν το κρασί.
- Με τη βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνουμε το ζωμό στο ριζότο σιγά-σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε το ζωμό (μια κουτάλα τη φορά) μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Μπορεί να χρειαστούμε 1-2 κουτάλες με καυτό νερό ακόμα, αν δεν έχει μαγειρευτεί εντελώς το ρύζι.
- Όταν προσθέσουμε και την τελευταία κουτάλα με το ζωμό, ρίχνουμε στο τηγάνι τα σπαράγγια, τον αρακά και το βούτυρο.
- Όταν ο ζωμός έχει απορροφηθεί πλήρως, κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σερβίρουμε αμέσως με ξύσμα λεμονιού και μαϊντανό (προαιρετικά).