- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Είναι το αγαπημένο σου ιταλικό πιάτο και το παραγγέλνεις με κάθε ευκαιρία. Μέχρι χθες. Γιατί από σήμερα θα καταλάβεις ότι είναι τόσο εύκολο, που μπορείς κάλλιστα να το φτιάξεις και μόνος σου στο σπίτι. Αμέ! Δες πώς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε 2 λεπτά πριν γίνουν al dente, φροντίζοντας να κρατήσουμε 1 ½ κούπα από το νερό τους.
- Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο. Σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε τις αχιβάδες και αυξάνουμε τη φωτιά στο δυνατό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε (κουνώντας ανά συχνά χρονικά διαστήματα την κατσαρόλα από τα χερούλια της) μέχρι οι αχιβάδες να ανοίξουν, περίπου 3-6 λεπτά.
- Με τη βοήθεια μιας λαβίδας, μεταφέρουμε τις αχιβάδες σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό που έχουμε κρατήσει από τα ζυμαρικά και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Προσθέτουμε τα λινγκουίνι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν μέρος της σάλτσας (περίπου 2 λεπτά).
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις αχιβάδες.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Σερβίρουμε αμέσως.