- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Δροσερά ντοματίνια, φρέσκα φύλλα βασιλικού, αχνιστά ζυμαρικά και λιωμένο τυρί να τα ενώνει όλα. Αν έχεις μια μικρή μελαγχολία που ήρθε ο Σεπτέμβρης, αυτή η συνταγή θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθερμαίνουμε στους 200°C. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο πυρέξ, μετρίου μεγέθους (περίπου 20Χ20 εκ.). Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια ένταση. Όταν λιώσει το βούτυρο, μεταφέρουμε 1 κουταλιά της σούπας σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά για περίπου 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το γάλα λίγο-λίγο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε την ένταση. Αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 5-8 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα.
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε μέσα τη μοτσαρέλα, το τσένταρ και το πεκορίνο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα ντοματίνια και το βασιλικό. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο πυρέξ και πασπαλίζουμε με το μείγμα από βούτυρο και φρυγανιά. Ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά.