ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο στο φούρνο με λαχανικά

Όλα τα αρώματα της Μεσογείου στο τραπέζι σου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342706-712583.jpg

Εύκολη συνταγή για τις μέρες που δεν θες να έχεις πολλά-πολλά για την κουζίνα, αλλά από την άλλη λαχταράς και ένα καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγάκι. Απλά πετάς όλα τα υλικά στο ταψί, το «ξεχνάς» στον φούρνο και μετά από 40 λεπτά έχεις το τέλειο δείπνο, χωρίς καθόλου προσπάθεια.

Υλικά για 6-7 άτομα

 

  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 250 γρ. μικρές πατάτες, κομμένες στη μέση
  • 400 γρ. αγκινάρες
  • 1 φλιτζάνι ντοματάκια
  • 2 κ. σ. κάπαρη
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. γλ. μπούκοβο
  • 1 κ. σ. φρέσκια ρίγανη
  • 6 μπουτάκια κοτόπουλου
  • ½ φλιτζάνι ελιές, χωρίς το κουκούτσι
  • χυμό από 1 μικρό λεμόνι
  • ¼ του φλιτζανιού θρυμματισμένη φέτα
  • 2 κ. σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Easy
  • 60
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, τις πατάτες, τις αγκινάρες, τα ντοματίνια και την κάπαρη, μαζί με 2 κ. σ. ελαιόλαδο, 1 κ. γλ. αλάτι, 1 κ. γλ. πιπέρι, όλο το μπούκοβο και μισή κουταλιά της σούπας ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
  2. Τοποθετούμε ομοιόμορφα το κοτόπουλο πάνω από τα λαχανικά και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  3. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη που μας έχει μείνει.
  4. Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε τις ελιές και ψήνουμε ακόμα για 10 λεπτά.
  6. Τέλος, βγάζουμε πάλι το φαγητό από τον φούρνο και αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 5-10, πριν σερβίρουμε.
  7. Γαρνίρουμε με το χυμό λεμονιού, τη φέτα και τον μαϊντανό. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ