- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Αν δεν ξέρεις τι να του μαγειρέψεις του Αγίου Βαλεντίνου, δοκίμασε την παρακάτω συνταγή. Τα ζυμαρικά είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή σε τέτοιες περιπτώσεις γιατί α)αρέσουν σε όλους, β)μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακά όσο μια περίπλοκη συνταγή και γ)γίνονται πολύ γρήγορα, ώστε να σου αφήνουν χρόνο για τα άλλα που έχεις στο μυαλό σου…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθερμαίνουμε στους 220°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κυβάκια κολοκύθας, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψί, το απλώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνει τρυφερή η κολοκύθα και να «καραμελώσει» (χρειάζεται περίπου 30 λεπτά).
- Βγάζουμε την κολοκύθα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου.
- Έπειτα μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό, την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, σαν κρέμα.
- Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αφήνουμε στην άκρη.
- Εντωμεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα fettuccine σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, φροντίζοντας να κρατήσουμε ½ φλιτζάνι από το νερό.
- Σουρώνουμε και ρίχνουμε ξανά τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού.
- Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει (κουταλιά-κουταλιά) για να αραιώσει λίγο η σάλτσα και να καλύψει το ίδιο όλα τα ζυμαρικά.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.