Τις μέρες εκείνες που λαχταράς ένα πραγματικό comfort food, αλλά δεν θες να μαγειρέψεις μεγάλη ποσότητα, ούτε να φας ώρες στην κουζίνα, άρπαξε το αγαπημένο σου ταψί για muffins και φτιάξε αυτή τη συνταγή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 180°C.
- Βράζουμε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (πρέπει όμως να τα κάνουμε al dente) και βουτυρώνουμε ένα ταψί για muffins (κατά προτίμηση με 12 θέσεις).
- Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το σπανάκι, τη ρικότα, ένα φλιτζάνι από την τριμμένη μοτσαρέλα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Αφού σουρώσουμε τα λαζάνια, κόβουμε κάθε φύλλο στη μέση.
- Κρατάμε στην άκρη τα μισά από αυτά τα φύλλα για να τα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια ως «πάτο». Τα υπόλοιπα τα κόβουμε και πάλι στη μέση, έτσι ώστε να δημιουργηθούν δύο τετράγωνα.
- Βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού από τη σάλτσα μαρινάρα σε κάθε μία από της θήκες του ταψιού.
- Από πάνω τοποθετούμε ένα φύλλο από τα μεγαλύτερα κομμάτια των ζυμαρικών, πιέζοντάς τα, ώστε να κολλήσουν τα τοιχώματα της θήκης.
- Στη συνέχεια γεμίζουμε τις θήκες με μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση με το σπανάκι και τα τυριά και από πάνω απλώνουμε ακόμα μία κουταλιά του γλυκού μαρινάρα.
- Σκεπάζουμε με τα μικρότερα φύλλα από τα λαζάνια.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και στο τελευταίο φύλλο απλώνουμε ξανά σάλτσα μαρινάρα, αυτή τη φορά όμως πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα (1/2 φλιτζάνι).
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
- Βγάζουμε τα λαζάνια από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 5 λεπτά, πριν σερβίρουμε.