- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πρόκειται για μια τόσο εύκολη συνταγή, που μπορείς να φτιάξεις ακόμα και αν δεν ξέρεις να μαγειρεύεις. Όλο το μυστικό είναι να κόψεις σε λεπτές ροδέλες τις πατάτες για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο με τον σολομό, ενώ ταυτόχρονα ο χυμός τον εσπεριδοειδών χαρίζει μια υπέροχη γεύση. Οι πατάτες βγαίνουν μαλακές, γεμάτες γεύση, καθώς ψήνονται κάτω από το ζουμερό ψάρι. Είναι ακριβώς το φαγητό που θες μετά τις γιορτινές ατασθαλίες.
Tip: Σιγουρευόμαστε ότι οι πατάτες είναι κομμένες σε αρκετά λεπτές ροδέλες (περίπου 2-2,5 εκ. πάχος), έτσι ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο με τον σολομό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο με μήκος περίπου 30 εκ. και στο κέντρο του τοποθετούμε τις μισές πατάτες.
- Ραντίζουμε τις πατάτες με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία βάζοντας τις υπόλοιπες πατάτες σε ένα δεύτερο κομμάτι αλουμινόχαρτο.
- Πάνω από τις πατάτες βάζουμε ένα φιλέτο σολομού.
- Ραντίζουμε κάθε φιλέτο με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Στύβουμε μισό λεμόνι και μισό πορτοκάλι, πάνω από κάθε φιλέτο σολομού.
- Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε το αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας καλά τις άκρες έτσι ώστε να μη στάζουν οι χυμοί των εσπεριδοειδών.
- Βάζουμε τα αλουμινόχαρτα σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά.
- Προσεκτικά ανοίγουμε ένα πακέτο αλουμινόχαρτο για να τσεκάρουμε αν έχει γίνει ο σολομός και αν είναι απαραίτητο, ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.