- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα μανιτάρια porcini και στη συνέχεια τα καλύπτουμε με 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Τα αφήνουμε να μουσκέψουν, μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 30 λεπτά). Έπειτα ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, πετώντας οποιοδήποτε σκληρό κομμάτι. Κρατάμε ½ κούπα από το νερό και σουρώνουμε τα μανιτάρια.
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 8 λεπτά). Προσθέτουμε 2 ακόμα κουταλιές της σούπες ελαιόλαδο και τη μελιτζάνα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει (ακόμα 8 λεπτά). Ρίχνουμε τα μανιτάρια cremini και τα shitake, τα ψιλοκομμένα porcini και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν τα μανιτάρια, περίπου 8-10 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και τη miso και μαγειρεύουμε για 2 ακόμα λεπτά. Προσθέτουμε το κομμάτι παρμεζάνα, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το θυμάρι, τη ζάχαρη και το νερό που έχουμε κρατήσει από τα μανιτάρια. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πήξει η σάλτσα (περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά). Βγάζουμε το κλαδάκι από θυμάρι, και αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα.
Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό τους. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα μαζί με το νερό που έχουμε κρατήσει και τον μαϊντανό. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.