- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυτή η συνταγή είναι εύκολη, γίνεται σε λιγότερο από μία ώρα και αρέσει σε όλους. Αν δεν μπορείς να αποφασίσεις τι θα μαγειρέψεις απόψε, δοκίμασέ τη χωρίς δεύτερη σκέψη. Άλλωστε το πιο πιθανό είναι να έχεις ήδη όλα τα υλικά στην κουζίνα σου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι (μεγέθους περίπου 33x20 εκ.). Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό, όπου βράσαμε τις πέννες. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το μπέικον και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει τραγανό. Με μια ξύλινη κουτάλα μεταφέρουμε τα κομματάκια του μπέικον σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια, μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Σοτάρουμε για 4-7 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 6-10 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το σπανάκι μαζί με το νερό που έχουμε κρατήσει από τις πέννες. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα μανιτάρια στην κατσαρόλα με τις πέννες και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού. Μεταφέρουμε τις πέννες στο ταψί και από πάνω καλύπτουμε με τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε το μπέικον και ψήνουμε τις πέννες για ακόμα 5 λεπτά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά, όσο είναι ακόμα ζεστά.