- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Είναι κάτι φίλοι πολύ χρήσιμοι. Αυτοί που ξέρουν από υπολογιστές, αυτοί που ξέρουν από φορολογικές δηλώσεις και αυτοί που ξέρουν να μαγειρεύουν. Τους τελευταίους να τους αγαπάς και να τους προσέχεις ιδιαιτέρως. Έχω και εγώ μια τέτοια, φίλη σωστή, που μπαίνει στην κουζίνα και μας κάνει να χαμογελάμε. Κλέψαμε λοιπόν τη συνταγή για κινέζικο με κοτόπουλο και λαχανικά της Β. και σας την παραδίδουμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο σε λίγο λάδι, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το μανιτάρι και το σκόρδο. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί για περίπου 7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε 1 κ. σ. σησαμέλαιο και το λάχανο. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
2. Σε μια κούπα βάζουμε το μέλι, το μπαλσάμικο, λίγο λάδι (για να δέσει) και 1 κ. γ σησαμέλαιο. Ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε, να πάει παντού. Αφήνουμε να βράσει. Tip: Αν θέλουμε να γίνει πιο πηχτή η σάλτσα, προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι.
3. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα noodles, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.