ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα εξωτικά γεμιστά

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
321232-630771.jpg

Η συνταγή που βρήκαμε στο www.taste.com.au προχωρά ένα βήμα παρακάτω και μεταμορφώνει τα γεμιστά σε ένα σούπερ εξωτικό πιάτο, που κάνει τα σάλια σου να τρέχουν. Αξίζει μια (τουλάχιστον) δοκιμή.

  • *Υλικά για 6 άτομα:
  • 6 κόκκινες γλυκές πιπεριές κομμένες στη μέση (κατά μήκος) και χωρίς τα σπόρια τους
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • 1 κ. γλ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ. γλ. κουρκουμά
  • 100 γρ. πράσινες φακές
  • 100 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 95 γρ. κόκκινη κινόα, πλυμένη και στραγγισμένη
  • 85 γρ. φρέσκοι χουρμάδες, χοντροκομμένοι
  • 65 γρ. ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα
  • 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • ¼ του φλιτζανιού φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • Μερικά φύλλα baby ρόκας και φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
  • Medium
  • 120
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220º C. Σε ένα ταψί, τοποθετούμε τις πιπεριές με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και τις ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τρυφερές.

Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε χαμηλή ένταση. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα και το κουρκουμά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου. Έπειτα απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Γεμίζουμε με νερό μια μεγάλη κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Όταν βράσει, ρίχνουμε τις φακές και τις μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και τη κινόα και μαγειρεύουμε για ακόμα 15 λεπτά. Έπειτα σουρώνουμε και αφήνουμε για λίγο κάτω από κρύο, τρεχούμενο νερό για «φρεσκάρισμα». Στραγγίζουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το μείγμα με το κρεμμύδι, το μείγμα με τις φακές, τους χουρμάδες, τα αμύγδαλα, το χυμό λεμονιού, το φρέσκο κόλιανδρο και τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουτάλι, γεμίζουμε τις πιπεριές. Γαρνίρουμε με τα φύλλα ρόκας και τις φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ