ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινό με σέλινο, τέλειο με τα κρύα

Βγάλε το τηγάνι και ξεκίνα!

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319432-628456.jpg

Όταν έχω τραπέζι τους φίλους βάζω τη μεγάλη κατσαρόλα. Αλλά και όταν είμαι μόνη μου βάζω μια χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι, συμπληρώνω με λίγο σέλινο και σε λίγη ώρα έχω ένα ωραίο ζεστό φαγάκι. Πεντανόστιμο, σχετικά γρήγορο, άμα το προσέξετε στα λάδια και δεν το αυγοκόψετε, είναι και light.


*Όταν προσθέσετε το νερό αφήστε το φαγητό για λίγο σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώστε για να «μελώσει».
*Άλλοι το αυγοκόβουν αυτό το φαγητό, άλλοι όχι. Η ντομάτα –που προσοχή, δεν πρέπει να είναι πολλή και να «σκεπάσει» τις γεύσεις-, υποκαθιστά το αυγό και του δίνει μια νόστιμη νότα. Μπορείτε πάντως να βάλετε και τα δύο ή και τίποτα από τα δύο και να αφήσετε το φαγητό με τα ζουμάκια του.
*Αν έχετε λίγο λευκό κρασί σβήστε το σοτάρισμα με αυτό (δηλαδή βάλτε το πριν προσθέσετε το νερό στο κρέας και, φυσικά, αφήστε το να εξατμισθεί).

Υλικά για 2 άτομα
  • 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσάκι σέλινο
  • 1 μέτρια σελινόριζα (προαιρετικά)
  • 2 λεμόνια
  • 1 μέτρια ώριμη ντομάτα ή 2 κ. σ. από κονσέρβα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 5-6 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Easy
  • €€
  • 60
  • All
  • Κυρίως πιάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρω σε ελαιόλαδο τις μπριζόλες που έχω αλατοπιπερώσει.
  2. Όταν αποκτήσουν χρώμα και από τις 2 πλευρές ρίχνω στο τηγάνι και τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά.
  3. Μόλις σοταριστούν κι αυτά, προσθέτω ζεστό νερό, καπακώνω το τηγάνι και τα αφήνω να βράσουν σχεδόν μέχρι να γίνει το κρέας (αν χρειαστεί προσθέτω στην πορεία κι άλλο νερό).
  4. Μετά προσθέτω το πλυμένο και κομμένο σέλινο, αν έχω και σελινόριζα κομμένη όπως θα κόβαμε πατάτες κυδωνάτες.
  5. Αλατοπιπερώνω με σύνεση.
  6. Προσθέτω και τη ντομάτα.
  7. Τα αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και τα σέλινα.
  8. Ρίχνω τον χυμό από 2 λεμόνια και αφήνω να πάρουν μια βράση και να «πιωθούν» τα πολλά ζουμιά.
  9. Δοκιμάζω αν είναι καλό στα αλατοπίπερα και σερβίρω.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ