Δεν είναι δύσκολο, δεν παίρνει πάνω από μια ώρα και κυρίως είναι ένας διαφορετικός τρόπος να φας τα μπιφτέκια. Κάτι επίσης μας λέει ότι οι πιο μικροί θα κάνουν μεγάλες χαρές…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σάλτσα: σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το τσίλι, το αλάτι και το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια ένταση και ταυτόχρονα ανακατεύουμε. Σοτάρουμε για περίπου ένα λεπτό, προσέχοντας να μην μαυρίσει το σκόρδο. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και δοκιμάζουμε. Αν χρειάζεται αλάτι προσθέτουμε κι άλλο. Ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού.
Μπιφτεκάκια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και μετακινούμε τη σχάρα στο πρώτο ράφι του φούρνου (επάνω). Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη σάλτσα και τη μοτσαρέλα. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια (σε μέγεθος μπάλας πινγκ πονγκ) και τα βάζουμε σε ένα ταψί που προηγουμένως έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Τα τοποθετούμε αρκετά κοντά το ένα στο άλλο. Περιχύνουμε κάθε μπιφτεκάκι με μια κουταλιά της σούπας σάλτσα. Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 250°C. Ρίχνουμε ξανά μια κουταλιά της σούπας σάλτσα πάνω από κάθε μπιφτεκάκι και αυτή τη φορά βάζουμε από πάνω μια μικρή φέτα μοτσαρέλα. Ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη ακόμα σάλτσα και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά. Γιαμ!