- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η Υλοποίηση:
Ελληνικός τρόπος
- Περνάμε τις ντομάτες από το μπλέντερ και ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
- Mόλις κάψει, ρίχνουμε την ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει (8’-10’) μέχρι να φύγουν τα υγρά.
- Xτυπάμε καλά τα αυγά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε.
- Aνακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά και να ψηθούν τα αυγά.
- Aποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή ρίγανη ή θυμάρι, γαρνίρουμε με φέτα και σερβίρουμε αμέσως.
Φιλοευρωπαικός τρόπος
- Κόβουμε τα ντοματάκια στα τέσσερα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τα τοματάκια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 2-3΄μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να χάσουν το σχήμα τους.
- Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό τα ντοματάκια και ρίχνουμε τα αυγά.
- Κουνάμε το τηγάνι ώστε να πάει παντού το μείγμα.
- Μόλις ψηθούν τα αυγά αποσύρουμε από την φωτιά και αν είμαστε επιδέξιοι διπλώνουμε την ομελέτα (όπως Ισπανία) και σερβίρουμε.
Πικάντικος τρόπος
- Κόβουμε σε ροδέλες το τσίλι και το καθαρίζουμε από τα σπόρια, κόβουμε τις ντομάτες με την φλούδα σε μικρά κυβάκια.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τις πιπεριές (αν θέλουμε εδώ σοτάρουμε και μερικές ροδέλες κρεμμύδι) και μετά προσθέτουμε τις ντομάτες.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους(10’).
- Στο μεταξύ χτυπάμε τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε τα αυγά.
- Κουνάμε και ανακατεύουμε ώστε να απλωθούν καλά.
- Μόλις γίνουν τα αυγά (προσοχή να μην παραψηθούν και πάρουν καφέ χρώμα) γαρνίρουμε με φέτα και σερβίρουμε αμέσως με φρυγανισμένο ψωμί.