- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Όταν οι μελιτζάνες κλείνουν ραντεβού με την ιταλική παρμεζάνα τότε η Μεσόγειος αναστατώνεται. Αποκαλύπτουμε τις λεπτομέρειες της σχέσης τους μπουκιά -μπουκιά...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πώς τις φτιάχνουμε
- Αφήνουμε τις μελιτζάνες μέσα σε νερό με αλάτι για ½ ώρα να ξεπικρίσουν.
- Ανάβουμε το γκριλ.
- Στρώνουμε στο ταψί του φούρνου μια λαδόκολλα.
- Τοποθετούμε τις μελιτζάνες και τις αλείφουμε με λάδι.
- Τις αφήνουμε στο γκριλ και τις γυρίζουμε και από τις δυο πλευρές να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν.(Μπορούμε απλώς να τις τηγανίσουμε αλλά στο φούρνο το φαγητό γίνεται πιο ελαφρύ).
- Ρίχνουμε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα με καπάκι τσιγαρίζουμε το σκόρδο, διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο φλιτζανάκι με το ξίδι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε αμέσως γιατί πετάγονται παντού λάδια.
- Το αφήνουμε για 4’-5΄ και ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
- Σε ένα πιρέξ (στρογγυλό 24 εκ.) ρίχνουμε στο πάτο λίγη παρμεζάνα, 2-3 κουταλιές σάλτσα και βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε πάλι λίγη σάλτσα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα, προσθέτουμε λίγα φύλα βασιλικού χοντροκομμένα, λίγη κάππαρη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Ψήνουμε στους 180ο για 10-15 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει καλά, στολίζουμε με μερικά φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
Μπορούμε να το φτιάξουμε από το πρωί και να το σερβίρουμε στο βραδινό τραπέζι. Είναι ένα πιάτο που τρώγεται και την επόμενη μέρα.