- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για ένα πιάτο γεμάτο πρωτείνη, χωρίς κρέας!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τα φασόλια με ολόκληρο το κρεμμύδι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, αλλά όχι εντελώς. Προς το τέλος του βρασίματος, προσθέτουμε αλάτι.
- Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα χόρτα, κόβοντας τα σκληρά κοτσάνια. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και τα κόβουμε σαν σαλάτα (χοντροκομμένα)
- Σε φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, βάζουμε πιπέρι και σοτάρουμε τα φρέσκια κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε τα φασόλια και τα γυρίζουμε 2'-3', στη συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα (σπανάκι και σέσκουλα), δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί άλλα 10΄ περίπου.
- Ανακατεύουμε μια-δυο φορές προσεκτικά. Προσθέτουμε λεμόνι, φρεσκοκομμένο άνηθο και τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.