- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Η παλιοπαρέα, δηλαδή τουρλού με απ’ όλα
Μία συνταγή που μας θυμίζει καλοκαίρι όλες τις εποχές
Ζιζή Σφυρή
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι μ´ ένα λαδερό, που έχει απ’ όλα. Ο 6άχρονος ανιψιός μου το τουρλού το λέει παλιοπαρέα, οι Γάλλοι ρατατούιγ. Η «παλιοπαρέα» μαζί με φέτα, ένα κρασί σαββατιανό κι ένα ρουστίκ ψωμί θα σας κάνουν να ακούτε τζιτζίκια μες στο φθινόπωρο. Τρώγεται χλιαρή, μεσημέρι βράδυ ή και την επομένη και συνοδεύει τέλεια ψητά κρέατα. Για να τη φάτε θα καλέσετε και παρέα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τα κόβουμε όλα σε κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα ταψί βαθύ, αφού τα ανακατέψουμε με τα χέρια, για να λαδωθούν και να αλατοπιπερωθούν παντού.
- Τα ψήνουμε στους 175ºC όση ώρα χρειαστεί, για να μελώσουν και να μείνουν με το λάδι τους, περίπου 1+1/2 ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό ζεστό.