Δεν πρόκειται για συνταγή «του λεπτού», ούτε για τίποτε φαντασμαγορικό. Μόνο απλά υλικά, που δένουν γλυκά μεταξύ τους και σιγομαγειρεύονται στη γάστρα μέχρι να ξετυλίξουν όλα τα αρώματά τους. Μερικές φορές όμως, αυτά τα απλά (και δοκιμασμένα) είναι τα πιο νόστιμα.
Συνοδεύεται τέλεια με πατάτες, ρύζι ή ζυμαρικά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.
- Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε 2 κ. σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε, να πάει παντού. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρέας σε μέτρια ένταση.
- Όταν τελειώσουμε, βάζουμε το κρέας στη γάστρα.
- Μειώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
- Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά.
- Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ζωμό και αμέσως μετά τον πελτέ ντομάτας.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να πάρει μια βράση.
- Μεταφέρουμε τη σάλτσα μαζί με τις ελιές στη γάστρα με το κρέας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο για δύο ώρες ή μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Κάθε 40 λεπτά περίπου ελέγχουμε το φαγητό και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό (ίσα-ίσα να καλύπτει τα υλικά).