- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αυτή η συνταγή για μπισκότα μπανάνας χρησιμοποιεί αλεύρι ολικής άλεσης και περιέχει πολύ λιγότερη ποσότητα ζάχαρης και βουτύρου από τα κλασικά μπισκότα. Είναι, λοιπόν, ιδανική λιχουδιά για τις στιγμές που λαχταράς κάτι γλυκό, αλλά δεν θες να το παρακάνεις. Επίσης ταιριάζουν άψογα με τον καφέ!
Συνταγή για μπισκότα με μπανάνα και καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 180ο C.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και καβουρδίζουμε τα καρύδια, ανακατεύοντας συχνά για 3-5 λεπτά. Ύστερα τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο και το λιώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις λιώσει το βούτυρο συνεχίζουμε να το μαγειρεύουμε για ακόμα 3-5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να γίνεται καφέ. Στη συνέχεια χύνουμε το βούτυρο μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ολικής άλεσης, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικινγ πάουντερ και το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε την μπανάνα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Προσθέτουμε στο μπολ το βούτυρο που έχουμε αφήσει στην άκρη και το αυγό και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, τη λευκή ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης ή με μία ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε στο μπολ το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ενσωματώνουμε στο μείγμα τα καρύδια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε προηγουμένως καλύψει με λαδόκολλα, φροντίζοντας τα μπισκότα να έχουν αρκετό κενό μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 13-15 λεπτά. Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν σερβίρουμε.