- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη ζάχαρη, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για σαρλότ σοκολάτας με ρούμι. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για σαρλότ σοκολάτας με ρούμι από τον Στέλιο Παρλιάρο
© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σαβουαγιάρ:
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη, σε μεσαία ταχύτητα, για αρκετή ώρα, έως ότου να δέσει η μαρέγκα.
- Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουερ, αφού τα κοσκινίσουμε.
- Στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά το μείγμα, προσθέτοντας και τους κρόκους.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε μια σακούλα με ίσιο κορνέ και σε μια λαδόκολλα σχηματίζουμε μπαστουνάκια, πάχους 3 εκ. και μήκους 9-10 εκ., τα οποία ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180º C για περίπου 15 λεπτά.
Για το σιρόπι:
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό, για 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και, όταν το σιρόπι κρυώσει, προσθέτουμε το ρούμι.
Για την κρέμα σοκολάτας:
- Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, έπειτα, τη ρίχνουμε στη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα.
Για τη σύνθεση:
- Μουλιάζουμε στο σιρόπι τα σαβουαγιάρ και τα τοποθετούμε περιμετρικά σε ένα τσέρκι, διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ.
- Βάζουμε μερικά και στον πάτο του τσέρκι, ώστε να δημιουργήσουμε μία βάση, και αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ώστε να κρυώσει και να σφίξει.
- Ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε την επιφάνεια του γλυκού με φλοίδες σοκολάτας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.