ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό του κουταλιού κρεμμυδάκι

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γλυκό του κουταλιού κρεμμυδάκι
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη ζάχαρη, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για γλυκό του κουταλιού κρεμμυδάκι. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για γλυκό του κουταλιού κρεμμυδάκι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Συνταγή για γλυκό του κουταλιού κρεμμυδάκι από τον Στέλιο Παρλιάρο
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια (του στιφάδου), ξεφλουδισμένα και βρασμένα
  • 750 ml κρασί πόρτο ή μαυροδάφνη
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι χρωματιστό σε κόκκους
  • Easy
  • 90'
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Τα αφήνουμε να βράσουν για 45-60 λεπτά, έως ότου να σχηματιστεί ένα παχύρευστο σιρόπι.
  2. Τέλος, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με το γλυκό του κουταλιού.

Με το γλυκό αυτό μπορούμε να συνοδεύσουμε τυριά, γλυκά αλλά και ψητά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ