ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καραμελωμένοι πικάντικοι ξηροί καρποί

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καραμελωμένοι πικάντικοι ξηροί καρποί
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη ζάχαρη, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για καραμελωμένους πικάντικους ξηρούς καρπούς. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Συνταγή για καραμελωμένους πικάντικους ξηρούς καρπούς από τον Στέλιο Παρλιάρο

Καραμελωμένοι πικάντικοι ξηροί καρποί
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
  • 300 γρ. διάφοροι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φιστίκια, κάσιους, φουντούκια)
  • 1 ασπράδι από μικρό αυγό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι χονδρό
  • ½ κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Easy
  • 20'
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς με το ασπράδι και, στη συνέχεια, με τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160οC για 15 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  3. Αφήνουμε τους ξηρούς καρπούς να κρυώσουν και τους κλείνουμε ερμητικά σ’ ένα βάζο.

ε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς μπορούμε να συνοδεύσουμε επιδόρπια ή να τους καταναλώσουμε με ένα ωραίο cocktail.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ