- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη σοκολάτα, παρουσιάζοντάς μας γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για κέικ με σοκολάτα και σουμάδα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Κέικ με σοκολάτα και σουμάδα
© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπενμαρίή σε φούρνο μικροκυμάτων, ώστε το μείγμα να είναι αρκετά ζεστό, περί τους 50οC.
- Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτηκαι τα προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σουμάδα και το αλεύρι, ανακατεύοντας παράλληλα με μια μαρίζ.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 18 εκ., πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170οC για 25 λεπτά.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.