To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη μαστίχα, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για ρεβανί με κρέμα µαστίχας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για ρεβανί με κρέμα µαστίχας
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΡΕΒΑΝΙ
- Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει.
- Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους αυγού και στο τέλος το σιμιγδάλι. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ.
- Στη συνέχεια κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια αυγού και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα μας.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 22x22 εκ., στο οποίο αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 20-30 περίπου λεπτά.
ΣΙΡΟΠΙ
- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Όταν βγάλουμε το ρεβανί από τον φούρνο ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για αρκετές ώρες.
- Στραγγίζουμε από το σιρόπι και αναποδογυρίζουμε το ρεβανί σε μια πιατέλα.
ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 250 γρ. κρέμα γάλακτος και το μαστιχέλαιο.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε στα κομμάτια λευκή σοκολάτας και ομογενοποιούμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα 400 γρ. κρέμα γάλακτος.
- Αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο.
- Τέλος χτυπάμε μέχρι να πάρει τη μορφή μαλακής σαντιγίς και γαρνίρουμε το γλυκό.