To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για παστέλι από τη Ρόδο. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Παστέλι ή μελεκούνι, αυτό είναι το γλυκό που στη Ρόδο το σερβίρουν στα βαφτίσια και στους γάμους πάνω σε φύλλο λεμονιάς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι και την τοποθετούμε στη φωτιά.
- Αφήνουμε να βράσει στους 125-130ºC και αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σουσάμι και το ξύσμα λεμονιού.
- Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα σε χοντρό νάιλον ή σε μια επιφάνεια σιλικόνης (σιλπ πατ) και το καλύπτουμε με ένα άλλο νάιλον ή σιλπ πατ.
- Έπειτα πιέζουμε με έναν πλάστη έτσι ώστε το παστέλι να έχει 5 χιλ. πάχος.
- Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε.
- Διατηρούμε τα παστέλια σε κουτί, μακριά από υγρασία, ή τα τυλίγουμε με σελοφάν.
Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.