- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για γλυκό του κουταλιού με κουμκουάτ Κέρκυρας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Η Κέρκυρα είναι γνωστή για τα μοναδικά κουμκουάτ της, ορίστε λοιπόν η συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας υπέροχο γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρυπάμε τα κουμκουάτ σε διάφορα σημεία με μια οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Στη συνέχεια βράζουμε μισό περίπου κιλό νερό και το αδειάζουμε στο μπολ.
- Αφήνουμε τα κουμκουάτ να κρυώσουν στο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά.
- Ρίχνουμε τα κουμκουάτ και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά έως ότου να μείνει λίγο ρευστό το σιρόπι.
Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.