To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για ζελέ με γλυκό κρασί Σάμου. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Το γλυκό σαμιώτικο κρασί είναι διάσημο, γι' αυτό σας προτείνω ένα υπέροχο ζελέ με πολλά πολλά σταφύλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για να μαλακώσουν.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο από το κρασί και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίσει από το νερό, ανακατεύοντας γρήγορα ώστε να διαλυθούν, και ενσωματώνουμε και το υπόλοιπο κρασί.
- Στη συνέχεια αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει έτσι ώστε να αρχίσει να πήζει.
- Προσθέτουμε τις ρόγες από τα σταφύλια και αδειάζουμε σε μια φόρμα 1,5-2 λίτρων.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή για ένα βράδυ ώστε να σταθεροποιηθεί το ζελέ.
- Τέλος, ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.